SWKS järjesti osana 15-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa harjoitusmatkan wushun syntymaahan Kiinaan. Kohteeksi valittiin mestari Liu Suibinin opettama perinteinen qingcheng-tyyli, joka sijoittuu Qingcheng-vuorelle. Vuorta pidetään myös taolaisuuden kehtona.
Itse harjoittelu tapahtui läheisessä Qingfeng Academyssa, joka tarjosi treenaamiselle upeat puitteet. Samalla päästiin tutustmaan sichuanilaiseen keittiöön parhaimmillaan, sekä joukkoon ihmisiä, joista jokaisella oli oma tarinansa kerrottavanaan.
8 päivän harjoitusohjelmaan sisältyi noin 7 tuntia harjoittelua päivässä. Taolainen filosofia takasi kuitenkin riittävän levon harjoitusten välillä – ja monta mukavaa hetkeä teepöydän ääressä.
Harjoitusohjelma aloitettiin qingcheng-taijilla ja sisäisillä harjoituksilla, käyden läpi kaksi lyhyttä kuuden liikkeen liikesarjaa. Tämän jälkeen opeteltiin yksi aseeton liikesarja (j?n d?o quán) jossa ihastusta herätti erityisesti perinteisen tyylin suoraviivaiset sovellukset.
Noin puolet ajasta käytettiin aseelliseen harjoitteluun. Ensin tutustuttiin lyhyeen keppiin, jonka sovelluksissa on tuttuja elementtejä niin kepin käsittelystä kuin sapelistakin. Lisäksi opeteltiin kahdeksan kuolemattoman miekka (b? xi?n jiàn), joka on upea lisä seuran osaamiseen; nopeat siirtymiset mataliin jalka-asentoihin yhdistettynä tasapainoon ovat loistavaa fyysistä harjoitusta, sen lisäksi että sarja itsessään on tyylikäs ja näyttävä.
Yhteistyö mestari Liun kanssa sujui hyvin, ja kurssin lopuksi järjestettiinkin yhteisnäytös kiinalaisten kansas qingcheng-koulun päämajalla Qingcheng-vuorella. Kiinalaisten näytös oli hieno kokoelma erilaisia wushu-taitoja, mutta SWKS pääsi myös näyttämään parastaan, ja erityisesti modernin wushun akrobatia sai yleisöltä raikuvat aplodit.
Tilaisuus sai myös runsaasti huomiota paikallisessa mediassa, aina valtakunnan tietotoimistoa myöten. Uutiset on listattu SKWS mediassa -sivulle.
Harjoitusohjelman jälkeen matkalaisille jäi vielä vajaa viikko aikaa tutustua lähiympäristöön vähän vapaammin. Reissuohjelmaksi muodostui muutama päivä Chengdussa – jossa herättiin aamuisin harjoittelemaan puistoon lähinnä taiji-ryhmistä koostuvaan värikkäseen joukkoon – sekä kaksi Emei-vuorella ja Leshanin jättiläisbuddhaa ihastelemassa. Kotiin palattiin Chongqingin kautta, jonka 30 miljoonaa asukasta muistuttivat, miltä todellinen suurkaupunki näyttää.
Matkaan lähteneet olivat kaksiviikkoisen jälkeen väsyneitä mutta onnellisia. Kokemus oli ainutlaatuinen, ja uusia oppeja jaetaan seuran jäsenille ottamalla niitä mukaan erityisesti edistyneempien harjoittelijoiden opetusohjelmaan. Seuran tavoitteena on myös pitää yllä yhteyksiä qingcheng wushuun ja mestari Liu’hun, ja mahdollisuuksien mukaan tukea vastaavanlaista matkaa aina muutaman vuoden välein.
Enemmän kuvia matkasta seuran flickr-sivulla: