Esitykset

Tiedustelut ja tilaukset: contact ( a ) swks.fi

SWKS ry esittää tilauksesta leijona- ja lohikäärmetanssia sekä kungfunäytöksiä. Leijona- ja lohikäärme-esitykset kuuluvat kiinteästi kiinalaiseen kulttuuriin. Niiden historia ja asema on vahva kiinalaisessa mytologiassa ja tanssiviin leijoniin ja lohikäärmeeseen liitetään vahvoja uskomuksia. Esityksiä näkee suurissa juhlatilaisuuksissa sekä erilaisten tapahtumien avajaisissa tuomassa onnea ja menestyksen mahdollisuuksia.

Esityksien saatavuus vaihtelee tanssijoiden aikataulujen mukaan, joten tilaus kannattaa tehdä viimeistään muutamia viikkoja ennen tapahtumaa.

jellonalohari

Leijonatanssi

Kiinalainen leijonatanssi on perinteisen tanssin muoto, jossa kaksi tanssijaa imitoi leijonan liikkeitä puvun sisällä. Toinen on leijonan etujalat sekä pää, toinen takajalat ja vartalo. Leijonan liikkeet pohjautuvat kiinalaisten taistelulajien perusasentoihin ja yleensä esiintyjät ovat kokeneita wushun ja kungfun harrastajia. Eläintanssijoiden liikkeitä tahdittaa akustinen perkussiomusiikki.

Esityksissä käytämme yleensä eteläisiä leijonia ja teemme koreografian tilaajan tarpeiden mukaan. Leijonat viihtyvät pareittain, joskin ajoittain niitä tapaa myös itsekseen liikkeellä.

Lohikäärmetanssi

Lohikäärmetanssi on perinteinen kiinalainen esiintymismuoto, jota tapaa yleensä suurissa juhlissa. Lohikäärmettä kuljetetaan seipäiden päällä, ja tanssijat luovat siihen eloa liikuttamalla seipäitä tarkasti synkronoiduilla liikkeillä. Lohikäärmetanssin ja lohikäärmeen liikkeen on tarkoitus kuvastaa tämän mytologisen eläimen suurta voimaa ja arvokkuutta.

Lohikäärmeessä on sen koosta riippuen seitsemän tai yhdeksän tanssijaa. Lohikäärme-esitys sopii parhaiten ulos tai avoimiin tiloihin.