Kurssit

Tiedustelut osoitteeseen contact (a) swks.fi, mutta kursseille ei tarvitse ilmoittautua, riittää kun ilmestyt ensimmäisten viikkojen aikana treeneihin! Vastaamme silti mielellämme kysymyksiin.

LASTEN KUNGFUKURSSIT (aikuisten kurssit löytyvät sivun alaosasta)

Syksyllä 2023 lauantaisin / Chikara dojo, Sturenkatu 25

Alkeiskurssi klo 10.00-11.00

Peruskurssi klo 11.00-12.00

Lasten kungfun alkeiskurssi

Kurssin ikäraja on 7-13 vuotta. Harjoittelun tavoitteena on, että lapset viihtyvät tunneilla, liikkuvat aktiivisesti koko tunnin oppien tuntemaan kehonsa paremmin tutustuen samalla kungfun alkeisiin.

Iso osa tunnista käytetään puhtaasti kehonhallintaan ja koordinaation parantamiseen. Tavoite on oppia esimerkiksi kuperkeikka ja kärrynpyörä ennen vaikeampia liikkeitä. Kungfun harjoittelu on hyvin akrobaattista ja tämän johdosta teemme tunnilla paljon hyppyjä ja monenlaisia laaja-alaisia liikkeitä. Noin kolmasosa tunnista tehdään puhtaasti kungfu-harjoitteita, kuten potkuja, lyöntejä, torjuntoja ja liikkumista.

Kurssin lopussa on kaikille valinnainen vyökoe, johon kuuluu oppimääränä lyhyt keltaisen vyön sarja sekä joitain perusasentoja ja muutamia liikkeitä. Vyökoe ei ole pakollinen, ja sen voi suorittaa myös myöhemmin.

Lasten kungfun peruskurssi ja edistyneiden ryhmä

Lasten peruskurssille siirryttäessä alkeiskurssilaiset ovat jo oppineet perusteita ja suorittaneet ensimmäisen vyökokeen merkiksi edistymisestään. Lasten peruskurssi jatkaa harjoittelua uuden sarjan parissa sarjan oppimiseen tarvittavan ajan. Peruskurssin kesto ei ole vakio, vaan riippuu harjoittelijan omasta etenemisestä. Jatkokurssi ei ehkä odota seuraavalla harjoituskaudella, vaan vasta kun siihen on valmis.

Edistyneiden ryhmä harjoittelee yleensä 1,5h kerrallaan. Yleensä ensimmäiseen puoleen tuntiin tehdään runsaasti leikkejä ja lämmittelyjä. Edistyneet harjoittelijat tutustuvat lajiin aina opeteltavan liikesarjan perusharjoitusten (ji ben gong) kautta. Nämä perusharjoitukset vaihtelevat riippuen liikesarjasta. Kullakin tyylillä ja liikesarjalla on omansa, joskin perusharjoitteita voi harjoitella vaikkei vielä osaisikaan kyseistä pitkää sarjaa.

Edistyneiden kurssi tekee myös enemmän kuntoharjoitteita sekä saattaa välillä harjoitella yksittäisiä vaikeampia tekniikoita riippuen ryhmien edistymisvauhdista.

Lasten kursseilla ei opeteta kamppailua, vaan lähinnä oman kehon hallintaa. Seuran tärkeimpiä ohjenuoria on sekä toisten ihmisten fyysinen että henkinen itsemäärämisoikeus.

salilta

AIKUISTEN KURSSIT

Aikuisten kungfun alkeet

Kungfun alkeiskurssilla harjoittelu keskittyy lajin perusteiden, kehonhallinnan ja peruskunnon kohottamiseen rakentaen pohjaa peruskursseille osallistumiseen. Alkeiskussin tunneilla opitaan ensimmäinen liikesarja ja kuntoillaan paljon.

Aikuisten kungfun peruskurssi

Alkeiskurssin suorittaneet harjoittelijat siirtyvät peruskurssille, joka toimii seuramme pääasiallisena harjoitteluryhmänä. Peruskursseilla harjoitellaan haastavampia tekniikoita ja päästään opettelemaan eri tyylien liikesarjoja ja erikoisuuksia. Peruskurssien sisältö vaihtelee kausittain, joten niillä vietetään yleensä useampia vuosia opetellen eri tyylejä ja lajia laajemmalti. Peruskurssien edetessä harjoittelijoille tarjoutuu laajemmat mahdollisuudet ohjata harjoitteluaan omien kiinnostuksien ja painotusten mukaan: peruskursseihin osallistuvat harjoittelijat voivat osallistua myös seuran laajentaville kursseille, esim. akrobatian, taijin ja sanshoun kursseille sekä seuran työpajoihin ja kesäleireille.

Aikuisten kungfun edistyneiden ryhmät

Edistyneiden ryhmään voi siirtyä muutaman peruskurssikauden jälkeen. Edistyneiden ryhmässä pääpaino on lajisisällön syvemmässä sisäistämisessä, omien taitojen tarkemmassa hallinnassa sekä itsensä ja taitojensa haastamisessa. Edistyneiden ryhmässä itsenäisen harjoittelun määrä kasvaa ja lajin sisäistämisen merkitys korostuu.

Kungfun kilpa- ja näytösryhmä

Kilpa- ja näytösryhmät tähtäävät treeneillään kisoihin ja näytöksiin.