Aloita kungfuharrastus

Pientä infoa lajin aloittamisesta. Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin contact (a) swks.fi -> Täältä löydät myös lyhyen mainosvideomme!

Liity mukaan kursseille viimeistään ensimmäisen kauden treenikuun lopulla ilmestymällä paikan päälle ja ilmoittautumalla valmentajalle.  Katso tarkemmat aikataulut!

Ensimmäiset harjoitukset

Alkeiskurssilla harjoitellaan perusteiden ja ensimmäisen liikesarjan lisäksi kehonhallintaa ja kuntoillaan paljon. Ensimmäisissä harjoituksissa opetellaan wushun perusasentoja, -potkuja ja -lyöntejä. Voit kokeilla lajia kaksi viikkoa maksutta, ilman sitoutumista.

Varusteet

Voit treenata t-paidassa ja verkkareissa. Voit käyttää sukkia tai olla paljain jaloin. Jos olet paljain jaloin, pese jalat ennen tatamille tuloa ja harjoitusten jälkeen. Jos haluat myöhemmin hankkia kungfukengät tai -puvun, kysy neuvoa valmentajilta. Pukua tai kenkiä ei kuitenkaan tarvita alkeiskurssilla.

Riisu korut ja pidä kynnet lyhyinä, ettet satuta harjoituksissa itseäsi tai muita. Harjoituksissa on hyvä olla vesipullo mukana. Valmentajat ilmoittavat juomatauot. Jos hikoilet paljon, pieni hikipyyhe lisää treenimukavuutta.

IMG_20150528_194257

Harjoittelun jatkaminen

Wushu on monipuolinen laji, josta löytyy jokaiselle oma polku. Kungfu on wushun osa-alue, jossa keskitytään erityisesti kamppailu- ja näytöslajeihin. Joillekin wushu on mukava kuntoilumuoto, ja osa innostuu treenaamaan kovaa ja osallistuu näytöksiin ja kilpailuihin.

Wushun harjoittelija tarvitsee kärsivällisyyttä ja aikaa lajin oppimiseen. Pohjakuntoa, notkeutta ja koordinaatiota tarvitaan kaikissa lajin oppimisen vaiheissa. Yleensä ensimmäiset vuodet menevät perusteiden oppimiseen, kehon vahvistamiseen ja valmisteluun vaikeampia tekniikoita varten.