Tilaa esitys

Tilaa kiinalainen lohikäärme- tai leijonatanssiesitys

Leijona- ja lohikäärmetanssi ovat vanhoja perinteisiä kiinalaisen kulttuurin esitysten muotoja. Niiden historia ja asema on vahva kiinalaisessa mytologiassa ja niihin liitetään vahvoja uskomuksia. Esityksiä näkee suurissa juhlatilaisuuksissa sekä erilaisten tapahtumien avajaisissa tuoden mukanaan onnea ja menestyksen mahdollisuuksia.

Suunnittelemme esitykset tilaajan tarpeiden mukaan. Pienempiin tilaisuuksiin suosittelemme leijonaa, keskikokoisiin kahta ja isompiin tapahtumiin lisäksi lohikäärmettä. Esityksien saatavuus vaihtelee tanssijoiden aikataulujen mukaan, joten aikaiset tiedustelut ovat ehdottoman suositeltavia.

Tiedustelut osoitteeseen contact (a) finwushu.com

Leijonatanssi

Kiinalainen leijonatanssi on perinteisen tanssin muoto jossa tanssijat imitoivat leijonan liikkeitä puvun sisällä. Puvun sisällä on kaksi tanssijaa, joista toinen on leijonan etujalat sekä pää ja toinen takajalat sekä vartalo. Leijonan liikkeet pohjautuvat pitkälti kiinalaisten taistelulajien perusasentoihin ja yleensä esiintyjät ovat kokeneita wushun/kungfun harrastajia.

Leijonatansseja on pääasiallisesti kahta eri tyyliä. Tyylit jakautuvat pohjois-kiinalaiseen ja etelä-kiinalaiseen. Eri tyyleissä leijonat ovat hieman erilaisia ja niiden historiallinen tarkoitus ja esityksen luonne myös erilaiset. Pohjoinen tyyli on enemmän esittävä ja akrobaattinen ja saattaa sisältää vaikeita ja vaarallisiakin temppuja. Eteläisen tanssin luonne on symbolisempi leijonien esiintymisen tarkoituksena ennemminkin karkoittaa pahoja henkiä antaen näin tilaa onnelle ja menestykselle.

Esityksissä käytämme yleensä eteläisiä leijonia tehden koreografian tilaajan tarpeiden mukaan. Leijonat viihtyvät pareittain, joskin ajoittain niitä tapaa myös itsekseen liikkeellä. Leijonien liikettä myötäilee akustinen perkussiomusiikki, joka elää yhdessä leijonien liikekielen kanssa.

Lohikäärmetanssi

Lohikäärmetanssi on perinteinen kiinalainen esiintymismuoto jota tapaa yleensä suurissa juhlissa. Lohikäärmettä kuljetetaan seipäiden päällä, ja tanssijat luovat siihen eloa liikuttamalla seipäitä tarkasti synkronoiduilla liikkeillä. Lohikäärmetanssin ja lohikäärmeen liikkeen on tarkoitus kuvastaa tämän mytologisen eläimen suurta voimaa ja arvokkuutta. Lohikäärmetanssi on yksi kiinalaisen uuden vuoden juhlallisuuksien kohokohtia tuoden mukanaan hyvää onnea alkavalle vuodelle. Aika ajoin lohikäärmeen voi tavata myös muissakin juhlissa.

Käyttämämme lohikäärme on yhdeksän tanssijan liikuttama. Lohikäärmeen liikettä elävöittää yleensä akustinen perkussiomusiikki.